söndag 2 december 2007

2 december

Dagens fundering...
Igår var jag på julkonsert. Medelåldern på publiken var 60 år. Det var onumrerade platser så alla stod utanför dörrarna i god tid för att få en bra plats. Så fort dörrarna öppnades började alla trängas. Jag trodde att det bara var ungdomar som gjorde så, inte gamla tanter och farbröder. Det var till och med någon som sa innan vi fick gå in att det var tur att medelåldern var så hög så att et inte skulle bli så mycket trängsel. När vi kom in försökte jag mota alla som kom bakom mig så att de som var framför mig inte skulle ramla i trapporna och bryta lårbenshalsen eller något annat viktigt ben, sköra som de är.

Nu till funderingen: Varför måste man, även om man står sist i en kö eller hop av människor, vara först in och ta de bästa platserna. Tror folk allvarligt att man kommer fram fortare om man trycker på, eller tror de att de kan ta sig genom andras kroppar om de verkligen trycker på?

3 kommentarer:

Martina sa...

Det är det jag alltid har sagt: Gamlingar är inte riktigt kloka.

Anonym sa...

Du är för snäll! Det är i ett hav av gamlingar som du har chansen att få bra platser. Lysna på Darwin, de starkaste överlever! Glöm inte hjälmen bara. De är ofta utrustade med käpp.

Martina sa...

Kanina har förstått vad som gäller :) Ingen tvekan. Ingen nåd.